MERCUUR GROEP NEEMT SCHIFFER GMBH OVER

Mercuur Groep heeft haar Duitse branchegenoot Schiffer GmbH overgenomen en versterkt daarmee haar positie in de sierteeltlogistiek tussen Nederland en Duitsland.

Schiffer met vestigingen op de veiling van Herongen en het Landgardterrein in Geldern/Lüllingen heeft al 22 jaar een ijzersterke positie in het net bij Venlo over de grens gelegen tuinbouw gebied Niederrhein.

Ambitie

De overname van Schiffer past perfect in onze ambitie om, naast een betrouwbare transporteur in de foodbranche tevens een leidende speler te zijn in de sierteeltlogistiek, m.n.  vanaf, naar en in Oost-Brabant, Noord-Limburg, Niederrhein, Ruhrgebied en het Sauerland.

Strategisch

Met de acquisitie van Schiffer beschikken we over twee strategisch gelegen eigen locaties  in een van de belangrijkste tuinbouwgebieden van Duitsland. We breiden hiermee niet alleen onze klantenportfolio uit maar ook de services, die we onze relaties kunnen aanbieden.  Daarnaast zorgt het samenvoegen van onze activiteiten voor mooie synergiën in de operationele uitvoering.

Bovendien passen de bedrijven ook qua bedrijfscultuur prima bij elkaar. Oprichter  Franjo Schiffer blijft actief werkzaam voor Mercuur waardoor zijn kennis, ervaring en netwerk  voor ons bedrijf behouden blijft.

Nieuwe huisstijl

Vanaf Q2-2020 wordt de oude huisstijl van Schiffer GmbH geleidelijk en herkenbaar aangepast en daarmee de band tussen beide bedrijven ook visueel bevestigd.