Mercuur Services

Gevestigd in de best mogelijk logistieke omgeving van de Euregio (Venlo & Kevelaer) zitten Mercuur Transport en Spedition Schiffer GmbH.

Mercuur Services is een onderdeel van bovengenoemde transport ondernemingen waarbij we gaan voor optimale logistieke oplossingen voor bloemen en voor planten. “Van opslag tot het ompakken van ladingen. Maar ook het organiseren van uw transporten naar onafhankelijk welke bestemming is bij Mercuur Services BV in goede handen.”

Veel is mogelijk met behulp van Mercuur Services BV.

Logistieke kostenbesparende oplossingen voor planten en bloemen

Verdichten van karren met planten.

Planten die op de klok worden gekocht staan op karren. Om een betere verkoopprijs te krijgen voor deze planten worden deze met veel ruimte op de kar gezet. Logistiek gezien is dit een slechte zaak. Wij verdichten deze handel zo dat er zo optimaal mogelijk gebruik wordt gemaakt van de hoogte van de vrachtauto. Door deze betere belading worden ook de kosten voor het transport geminimaliseerd.

Het ompakken en samenvoegen van producten van verschillenden telers op CC’s, ECC’s Etc.

Vaak word er bij verschillende telers producten besteld die niet op standaard karren voor de retail moeten worden gepakt. Wij zorgen voor een cross dock, bij ons, en pakken alles volgens voorschrift op de juiste karren.

Het verpakken van producten in dozen en uitleveren op pallets.

Vaak heeft een teler niet de mogelijkheid om de bij hem bestelde producten in dozen en op pallets uit te leveren. Wij regelen het zo dat de water trays met planten in kartonnen dozen worden gezet, dicht geplakt worden en op een pallet komen.

Producten in de tray mixen.

Bij grotere acties word er vaak per soort bij de teler besteld en dan ook nog bij verschillende telers. Wij zorgen ervoor dat deze verschillende soorten in 1 tray komen zodat deze naar wens gemengd worden in de tray.

Producten omzetten in een andere verpakking of hoes.

Sommige ketens gebruiken hun eigen sierhoezen om hun planten in te verkopen. Voor de teler is dit vaak extra werk. Wij kunnen dan in opdracht de planten in de gevraagde Sierhoezen plaatsen.

Het wassen van potten en aansluitend etiketteren.

Planten die buiten worden gekweekt hebben vaak een smerige pot. Aarde, algen en andere zaken zorgen ervoor dat stickers niet blijven plakken. Wij wassen de potten en plakken de gevraagde stickers op de pot.

Barcode etiketten plakken. (ook over de oude barcode)

In bijna ieder winkel wordt wel gescand aan de kassa. Een barcode is hiervoor nodig. Deze plakken wij op de pot. Mocht de Barcode niet de juiste zijn dan plakken wij de nieuwe barcode over de oude zodat alleen de nieuwe gescand kan worden en er geen problemen ontstaan aan de kassa.

Steek etiketten bij steken.

Soms vraagt de klant aan de teler om steek etiketten met onderhoudsaanwijzingen voor de planten erbij te steken. Dit is over het algemeen een monniken werk. Daarom willen wij dat graag doen.

Karren boekhouding. CC verwerking zowel administratief als ook logistiek gezien.

Over karren van CC Centralen en RFH moet huur worden betaald. Het bijhouden van dit gebeuren neemt veel tijd on beslag en is vaak voor kleinere bedrijven niet bij te houden. De grotere bedrijven gaan er ook steeds meer gebruik van maken om ont zorgt te worden. Het bijhouden van de fysieke voorraden door middel van balans rijden hoort daar ook bij.

CC Centralen conform ompakken.

Karren die niet meer nodig zijn kunnen worden ingeleverd. Hieraan zijn wel regels verbonden. De klant kan bij ons de karren afgeven en wij verwerken deze zodat ze voldoen aan alle voorschriften die door de depots worden gesteld.

Klaar maken van transport papieren.

Ieder transport heeft zijn eigen papieren. Desgevraagd kunnen wij deze klaarmaken en bijvoegen voor de klant.

Eigen transport in geconditioneerde voertuigen. (food, no food, bloemen en planten)

Onze vrachtauto’s zijn geïsoleerd en kunnen verwarmd of gekoeld worden. Ideaal voor het transport van groenten, fruit, diepvries producten, bloemen en planten maar ook gewoon pallet materiaal. Wij rijden geen ADR!

24 uurs verlading.

Op afspraak kan er bij ons 24 uur per dag verladen worden.

Opslag

Op wens van de klant, maar natuurlijk in overleg, kunnen er bij ons producten worden opgeslagen.
info@mercuur-logistics.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij maken u graag een passende offerte. Heeft u andere wensen laat het ons dan weten. Dan werken wij samen aan een oplossing.

Er staat een Bureau met internet verbinding ter beschikking zodat u altijd iemand bij ons kunt plaatsen om de verlading te controleren als u dat wenst.

Tevens zijn wij een inleverpunt van CC Centralen. Nadat u zich bij CC-Centralen heeft aangemeld, kunt u bij ons CC’s en schappen inleveren of afhalen. Ook uw defecte Materialen kunt u inleveren of omruilen.