Champignon transport

Het transport van champignons vraagt kennis en kunde van de vervoerder omdat het een zeer kwetsbaar voedingsproduct betreft. Bovendien gaat het veelal om grote volumes die in een kort tijdsbestek vervoerd dienen te worden. Daarnaast is het belangrijk dat voedseltransporten voldoen aan geldende eisen zoals vastgelegd de Hygienecode TLN, versie 3: 2008.

Ervaring
Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van champignon transport weten wij precies wat hier allemaal bij komt kijken. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit!

Meer informatie over champignon transport?

Bel ons: 077 46 61 127
Champignon transport

Meer informatie over champignon transport

Laat u vrijblijvend informeren over uw champignon transport!
Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden die wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

    Hoe worden champignons gekweekt?

    Champignons worden in Nederland bijna altijd in champignoncellen gekweekt. Het hele kweekproces van de champignon duurt bij elkaar zo’n zes weken. Hieraan voorafgaand wordt in ongeveer twee weken tijd de kweekbodem geproduceerd. Deze bestaat uit compost van kalk, paardenmest en kuikenmest. Veelal worden de kweekbedden met reeds met mycelium van champignon doorgroeide compost gevuld. Het geheel wordt afgedekt met een laag veen. Deze dekaarde zorgt ervoor dat vochtigheid en temperatuur van de compost stabiel blijven. Afhankelijk van het ras wordt een temperatuur van tussen 16 en 22 graden Celsius aangehouden.

    In Nederland en België wordt zowel handmatig als met machines geoogst. Handmatig geplukte champignons worden meestal vers verkocht. De machinaal geoogste champignons worden gebruikt voor conserven en in diepvriesproducten.
    Nederland kent, op Polen na, de hoogste productie van champignons van de Europese Unie en is de derde champignonproducent ter wereld.

    Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Champignon