MVO-doelen

Wij streven ernaar ons bedrijf zodanig te ontwikkelen dat het niet alleen een financieel gezond bedrijf is, maar dat het ook een bedrijf is dat goed is voor mens en samenleving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zien wij als de kern van ons ondernemerschap en daarom zoeken wij naar een optimale verhouding tussen:

De menskant (sociale duurzaamheid, oftewel de P van People)
Het milieu (ecologische duurzaamheid oftewel de P van Planet)
Het profijt (de waarde van onze bedrijfsvoering oftewel de P van Profit)

Waarom maatschappelijk verantwoord ondernemen?

  1. Omdat wij allereerst beseffen dat wij niet alleen op deze wereld zijn. We hebben een verantwoordelijkheid voor het milieu, voor elkaar en voor toekomstige generaties. We besteden daarom veel aandacht aan zuinig rijden en CO2-reductie. Daarnaast steunen we een aantal stichtingen, die zich actief inzetten voor onze medemens.
  2. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat wij door onze duurzame aanpak klanten en andere betrokkenen aan ons kunnen binden. Dat geldt ook zo voor onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat er een goede werksfeer is, dat er aandacht is voor elkaar en medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen.
  3. Omdat wij ervaren dat deze aanpak ook leidt tot een betere dienstverlening: meer liefde voor ons mooie vak, meer aandacht en begrip voor de uitdagingen van onze klant en van ons eigen werk, minder foute of beschadigde leveringen, meer binding en samenwerking met collega’s en klanten en last-but-not-least een betere leverperformance.

Mercuur investeert in LZV op LNG

Persbericht 26/5/2021

Mercuur Smart Logistics heeft een Volvo FH 460 LNG 6×2-bakwagen met aanhangwagen, dolly en trailer in gebruik genomen. De LZV-combinatie wordt vooral ingezet voor het geconditioneerd transport van sierteelt- en foodproducten in Nederland en Duitsland. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim in Venlo.

Mercuur Smart Logistics uit Venlo is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de op- en overslag en het geconditioneerd transport van sierteelt- en foodproducten. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen zien wij als de kern van ons ondernemerschap”, vertelt algemeen directeur Thijs Rutten. “Wij streven ernaar om niet alleen een financieel gezond bedrijf te zijn, maar ook een bedrijf dat goed is voor mens en samenleving. Wij realiseren ons dat wij een verantwoordelijkheid hebben voor het milieu, voor elkaar en voor toekomstige generaties en daarom besteden we veel aandacht aan zuinig rijden en CO2-reductie.”

LNG het meest duurzame alternatief

De logistiek dienstverlener onderstreept zijn duurzaamheidsambities met de aanschaf van een Volvo FH 460 LNG 6×2-bakwagen met aanhangwagen, dolly en trailer. “Het is de eerste stap in de verduurzaming van ons wagenpark”, vertelt Rutten. “LNG is op dit moment voor ons het meest duurzame alternatief voor diesel: de CO2-uitstoot van een Volvo LNG-truck is tot 23 procent lager in vergelijking tot een dieseltruck. Deze milieuwinst is voor ons de voornaamste reden om te investeren in LNG. Daarnaast is het mooi meegenomen dat we nu profiteren van financiële voordelen, zoals de Maut-vrijstelling in Duitsland.”

Multifunctioneel inzetbaar

Met de Volvo FH LNG beschikt Mercuur Smart Logistics over een multifunctionele truck. “We zetten deze truck zoveel mogelijk in als LZV-combinatie”, vertelt Rutten. “Met twee LZV’s kunnen we net zoveel vervoeren als met drie trekker-trailercombinaties. Dat heeft meerdere voordelen: het verlaagt de kostprijs per kar voor ons en onze klanten en vermindert de CO2-uitstoot. In combinatie met LNG verlagen we de CO2-uitstoot maximaal.”

Rutten heeft bewust ingezet op een multi-inzetbare truck, die is voorzien van een hydraulisch gestuurde naloopas voor optimale manoeuvreerbaarheid. “Het transport van bloemen en planten is sterk seizoensgebonden. Als er minder aanbod is, kunnen we deze truck ook inzetten als combi met aanhanger of alleen als bakwagen.”